Május 15-én nyit a Nagyerdei strand, ahol a vendégek javaslatai alapján új szolgáltatásokkal is bővült a kínálat

  • by admin - k, 05/11/2021 - 12:53
Május 15-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt az Aquaticum Debrecen Strand. A vendégek kényelmét és komfortérzetét szem előtt tartva, az első szezon tapasztalatai alapján számos fejlesztéssel és új szolgáltatással gyarapodik a kínálat a 2021-es nyári szezonra.
 

Fotó: Kandert Szabolcs
 
Papp László polgármester a keddi tájékoztatón azt mondta, „Magyarország, vagy talán mondhatjuk, hogy Európa egyik legkülönlegesebb szabadtéri strandját” tavaly adták át, 2020 júniusában pedig meg is nyithatott. Emlékeztetett, a csonkaidény alatt már rekordot döntött az Aquaticum Debrecen Strand: több mint 161 ezer látogatója volt.
 
Kiemelte: a tavalyi szezont értékelve, a látogatók visszajelzései alapján több intézkedést is meghoztak. Mint mondta, sok olyan fejlesztést, változtatást hajtottak végre, melyek még komfortosabbá és kényelmesebbé teszik a strand működését és használatát: egyebek mellett kiszélesítették a sétányokat, baba-mama szobát alakítottak ki, illetve lefedték a lépcsőházakat is.
 
- Május 15-én nyitásra kész a strand, 15-étől kezdődően fogadjuk a látogatókat, és remélem, hogy jó hosszú és élménydús idénynek nézünk elébe – mondta Papp László.
 
 
Hozzátette: a tavalyi nyitást követően is megvendégelték a végzős középiskolásokat, ez idén sem lesz másképp. A Debreceni Tankerületi Központtal és a Debreceni Szakképzési Centrummal egyeztetnek majd a megfelelő időpontról, amikor csak a végzős diákoké lesz a strand.
 
Kósa Lajos országgyűlési képviselő „a világ egyik legizgalmasabb strandjának” nevezte az Aquaticum Debrecen Strandot, ezt pedig az is alátámasztja, hogy Green Good Design díjat kapott a tervezőcsapat, a Bord Építész Stúdió Kft., és az új debreceni strandot a világ legjobb fenntartható építészeti alkotásai közé választották.
 
 
Kiemelte: habár már most nagyon izgalmas a strand, folyamatosan érdemes azon gondolkodni, hogyan tehetnék még inkább azzá. Mint mondta, a vendégek jelzései alapján születtek a fejlesztések, de szerinte például a bungee jumping vagy a Nagyerdei Víztorony tetejéről átvezető drótkötélpálya ötletét sem érdemes elvetni. – mondta Kósa Lajos.
 
Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy üzemeltetőként a legfontosabb kívánságuk most az, hogy szombaton is hasonló jó idő legyen, habár általában a strandnyitás napja mindig esővel szokott járni, bizakodva várják a szombatot.
 
 
Fazekas Lajos rámutatott: számos újítással, fejlesztéssel és óvintézkedéssel várják majd a vendégeket. A strand területére csak érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező 18 év alattiak léphetnek be, számukra a maszk viselése nem kötelező. A védettségi igazolvány csak személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány – személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél – bemutatásával együtt érvényes, amit a fürdő munkatársai belépéskor jogosultak és kötelesek ellenőrizni.
 
 
Forrás: Dehir.hu