Hol vagy, Kajla? A Zsuzsi kisvasúton!

  • by admin - sze, 06/30/2021 - 16:40
Kajlát, a kíváncsi kutyakölyköt felfestették a Zsuzsi egyik személyszállító vagonjára.
A debreceni Zsuzsi Erdei Vasút is csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség országjáró ismeretterjesztő sorozatához.
 
A Magyar Turisztikai Ügynökség indította el 2019-ben a Hol vagy, Kajla?- című akcióját, amelynek az a célja, hogy az alsó tagozatos diákoknak játékos formában mutassák be Magyarország természeti és kulturális kincseit. Debrecenben eddig három intézmény, a Református Nagytemplom, az Agóra Tudományos Élménypark és a Debreceni Állatkert és Vidámpark is csatlakozott a kezdeményezéshez.
 
A Zsuzsi kisvasút Debrecen egyik legismertebb turisztikai látványosságaként nem maradhatott ki ebből az akcióból, ezért az egyik személyszállító vagonra felkerült Kajla, a kíváncsi magyarvizsla.  Kajla gazdája egy család, akik sokat utaznak és kirándulnak, és a kiskutyát is mindig magukkal viszik. Sokszor fejtörést okoz nekik, hiszen folyton eltűnik, és meg kell keresniük. Kajla keresése közben játékos módon ismerhetik meg az iskolás gyerekek Magyarország egyedülálló természeti csodáit és épített örökségét. 
 
Debrecen családbarát város, emellett kiemelt figyelmet fordít a természet és a történeti értékek megőrzésére és bemutatására. Ezért volt kézenfekvő, hogy hol máshol “bújhatna el” a gyermekek elől Kajla, mint a Zsuzsi vonaton. 
 
A Zsuzsi mindig is fontosnak érezte, hogy minden korosztálynak, így az alsósoknak is elérhetővé és átélhetővé tegye az Erdőspuszta kincseit. A 2019-ben és 2020-ban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően kulturált környezetben, családbarát szolgáltatásokkal utazhatnak az érdeklődők Hármashegyaljára.
 
Azzal, hogy a Zsuzsi csatlakozott a Hol vagy, Kajla?- kezdeményezéshez, az ország minden pontjára eljuttatja az erdő és a kisvasút szeretetét az alsós diákok és családjaik számára.
 
A Zsuzsi Erdei Kisvasút Kajla kocsiját ünnepélyes keretek között mutatta be Tasó László a városrész országgyűlési képviselője, Dr. Vántus Andrásné igazgatóhelyettes asszony és Makóné Fogarasi Hajnalka a Zsuzsi Erdei Vasút Np. Kft. ügyvezető igazgatója 2021. június 30-án.
 
Az érdeklődők szombattól maguk is kipróbálhatják a Kajla kocsit és megkereshetik a kíváncsi vizslakölyköt a Zsuzsi kisvasúton.