Folytatódik a Pallagi sétány megújítása

  • by admin - p, 03/26/2021 - 10:11
A Varázserdő-projekt keretében elkészül a Pallagi úti sétány megújításának második üteme. A kivitelező különleges élményvilágítást épít ki, felújít négy villamosátjárót, valamint kicseréli a térburkolatot és a növényzetet is.
A munkálatok az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő bejárata előtt kezdődtek. 2021. március 25-én a helyszínen tartott tájékoztatón Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: a Pallagi úti sétány rekonstrukciójának első üteme az Aquaticum Debrecen Strand felújításával kapcsolatban valósult meg. Akkor épültek ki azok a vendéglátóegységek, amik mind a fürdőzőket, mind a sétányon közlekedőket ki tudják szolgálni. A második ütemben megújul a térburkolat és a közvilágítás, különleges, ún. élményvilágítás valósul meg a lámpaoszlopokon elhelyezett fényvetők, illetve a térkőbe épített ún. párafúvókák összhatásával, illetve felfrissül a növényzet is. A munkát előreláthatóan júniusban fejezik be.
 
„Bízunk benne, hogy a járvány miatti korlátozásokat nyárra, a turisztikai főszezon kezdetére fel lehet majd oldani, akkor pedig már az elkészült, megújult Pallagi úti sétány várja a debrecenieket és a városba érkezőket” – tette hozzá Kósa Lajos.
 
 
Papp László polgármester azt emelte ki, hogy a parkerdő fejlesztése 2013-ban kezdődött. Azóta mintegy mint 25 milliárd forintból olyan beruházások valósultak meg, mint a Nagyerdei Stadion, a szabadtéri színpad, a Ködszínház és az új strand építése, valamint a Békás-tó környezetének rekonstrukciója.
 
„Nem állunk meg a fejlesztésekkel. Egyrészt a strand területén is lesznek kisebb átalakítások, emellett egy új szálloda építését tervezzük, ezzel párhuzamosan pedig készülünk az Aquaticum Élményfürdő megújítására. Végül pedig az Állatkert és Vidámpark korszerűsítését végezzük majd el” – emelte ki Papp László.
 
 
Majer Tamás, a körzet önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy a Nagyerdő fejlesztése nemcsak az ott élőket érinti, de az ő igényeik figyelembe vételével történik. Példaként említette a környék biztonságosabbá tételét, a projekt részeként ugyanis négy villamosátjáró újul meg.
 
Széles Diána, turizmusfejlesztésért felelős alpolgármester úgy fogalmazott: a kormány támogatásának köszönhetően a turizmus fejlesztése nemcsak a város hírnevét öregbíti, hanem a gazdaságfejlesztésben is fontos szerepe van, hiszen a helyi kis- és középvállalkozásoknak ad munkalehetőséget.
 
 
A Pallagi úti sétány felújításának második üteme része a „Varázserdő-Debrecen Nagyerdő” projektnek. A beruházás teljes költsége 736 millió forint.