Felkészült a fűtési szezonra a Debreceni Hőszolgáltató Zrt

  • by admin - sze, 09/09/2020 - 09:30
A Debrecen TV vendége volt a cég vezérigazgatója
Szeptember 15-től kérhetik a fogyasztók a szolgáltatás beindítását, azonban jó idő esetén nem szükséges folyton lemondani – hívta fel a figyelmet Arday Balázs vezérigazgató.
 
Az indián nyár még javában tart, de a naptár már őszt jelez. A Debreceni Hőszolgáltató Zrt-nél sem fáznak még, de szakembereik már hetek óta készülnek a fűtési szezon kezdetére. Pontosan hogyan, milyen feladataik, teendőik vannak? Mi történt a Petőfi téri távhővezeték felújítása során? Egyebek mellett ezekről is beszélt Arday Balázs, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában.
 
- Folyamatosan készülünk a következő szezonra. Maga a fűtési szezon a távhőtörvény szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban tudják az ügyfelek kérni a szolgáltatás beindítását – mondta Arday Balázs.
 
A hőszolgáltató vezérigazgatója rámutatott: a külső időjárást figyelembe veszi a rendszer, így jó idő esetén nem lesz hőfogyasztás az épületben, hiába nem mondták le a fogyasztók.
 
- 33500 körüli a lakossági fogyasztói számunk, és 1400 az intézményi, illetve egyéb fogyasztó, aki az általunk szolgáltatott energiát használja – mondta Arday Balázs, hozzátéve: úgy látják, a tömeges megrendelés idén csúszni fog, de volt már arra példa, hogy hirtelen érkezett a hidegfront.
 
Arday Balázs felhívta a fogyasztók figyelmét arra is, hogy a koronavírus-helyzet, valamint a fűtési szezon indulása miatt jelenleg például a radiátorok cseréjét, szerelését, leürítését nem végzik el. Hozzátette, a rendszerüzemeltetéshez szükséges problémákhoz természetesen kimennek.
 
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a vezérigazgató azt is elmondta, a Hőszolgáltatónál odafigyelnek a dolgozók és a környezetükben lévők egészségére: az irodai munkakörökben lévők home office-ban dolgoznak, az épületekben pedig szigorú maszkhasználat, továbbá elkülönített részlegek vannak.
 
Beruházások, tervek
 
- Évek óta folyamatban van az, hogy a Csapó utcán és a Wesselényi utcán lévő szolgáltatói hőközpontból felhasználói hőközpontot alakítsunk ki. Odaértünk, hogy valószínűleg ezt jövőre valóban meg fogjuk tudni csinálni – mondta Arday Balázs.
 
A vezérigazgató hozzátette, eredményes volt a közbeszerzés és már a kivitelezői szerződést is aláírták.
 
- Természetesen ezt fűtési szezonban nem lehet megcsinálni, tehát jövő évben nagyon komoly projektünk lesz, több mint 400 millió forint értékű. Ez egy nagy lépés lehet – mutatott rá.
 
Arday Balázs arról is beszélt, hogy további tervek is vannak, többek között a Kossuth tér és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésénél lévő meghibásodott vezeték javítása is ide tartozik.
 
- A szolgáltatás folytonos, de ezt a szakaszt helyre kell állítani. Ha ez nem történik meg, egy másik meghibásodás esetén több épület, intézmény ellátása kerül zavarba – mondta.
 
Hozzátette, hogy ezt elkerüljék, szeptember vége és október vége között hosszú előkészítést végeznek, ezt követően pedig rövid időn belül, egy-két hét alatt zajlik majd a kivitelezés.
 
A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.
 
Forrás: dehir.hu