Buszgyár építése kezdődik a Déli Ipari Parkban

  • by szerkeszto - sze, 12/12/2018 - 09:46
Aláírták a húsz hektáros ipari terület adásvételéről szóló szerződést

Reform néven magyar fejlesztésű, Mercedes-Benz alvázra épülő elővárosi autóbuszt mutatott be az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. Budapesten. A tizenkét típusból álló termékcsalád újabb tagjának, a Mercedes-Benz REFORM 501 LE-nek a leleplezése mellett bejelentették, hogy az ITK Holding Zrt. és annak leányvállalata megkezdte  a Mercedes-Benz Sprinter kishaszonjárművek alapjaira történő fejlesztéseket is, amely alapján későbbiekben a kisebb járműkategóriákban is a  hazai autóbuszgyártás meghatározójává válhat. Az ITK Holding leányvállalata szerződés kötött az Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel a cégcsoport jövőbeni fejlesztéseihez szükséges ingatlan megvásárlásáról a Déli Ipari Parkban.

Palkovics László miniszter hangsúlyozta: a kormány célja az, hogy a magyar buszparkot hazai buszokkal újítsák meg, és ehhez kiváló partner az ITK Holding.

A bemutatón Papp László polgármester úgy fogalmazott: az ITK Holding a város gazdaságának erős bástyája lesz és Debrecen neve mellé felkerült a Mercedes-csillag is.

Fotók: Miskolczi János