Átadták a Krones legnagyobb gyárát Debrecenben

  • by szerkeszto - p, 10/25/2019 - 13:45
A német vállalat beruházása erősíti Debrecen pozícióját, és segíthet abban, hogy a város Közép-Európa gazdasági központja legyen
Elkészült a Krones debreceni gyárépülete, a komplexumot 2019.09.18 szerda délelőtt, ünnepélyes keretek között adták át. A német cég még ebben az évben elkezdi a csomagológépek gyártását a városban. A korábbi elképzelések szerint összesen ötszáz alkalmazottat akartak foglalkoztatni, de már eldöntötték, hogy hatszázra bővítik a létszámot. 
 
A beruházás több mint 40 ezer négyzetméteren készült el, és ez lett a Krones legnagyobb gyárépülete. A debreceni létesítményben olyan gépeket fognak gyártani, amelyek a világ szinte minden pontján megtalálhatóak lesznek, és kiszolgálják majd az italgyártó cégeket.
 
Világszerte 190 ország vevői használják a Krones termékeit, a világon minden második, Németországban pedig minden negyedik palack egy Krones-gép segítségével készül. A világban mintegy 80 telephellyel rendelkezik a vállalat, 1970 óta foglalkozik a cég palackok gyártásával. A Krones találta fel a nyolcvanas évek elején az első olyan gépet, amivel PET-palackot is lehet gyártani.
 
A debreceni beruházásban egy negyvenezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy csaknem 4000 négyzetméteres irodaház készült el, több mint 600 ezer fürdőkádnyi betont öntöttek ki az építkezés során.
 
 
(Tartalom, fotók: dehir.hu)