Alapkőletétel a Continentálnál

  • by szerkeszto - k, 09/18/2018 - 15:54
A legmodernebb gyár lesz a debreceni

A Continental debreceni projektje fontos fejezetéhez érkezett: sor került a zöldmezős beruházás ünnepélyes alapkőletételére.  Az eseményen részt vett Magyar Levente miniszterhelyettes, Papp László, Debrecen polgármestere, Lukas Juranek, a debreceni gyár igazgatója, Hans Jürgen Braun, a Continental Központi Elektronikai Egységének vezetője és Stephan Rebhan, a Continental Business Unit Transmission Powertrain divízió elnökhelyettese.

A német technológiai vállalat a világ 60 országában van jelen, 240 ezer munkavállalót foglalkoztat, 2017-ben 44 milliárd euró értékesítési bevételt ért el.

100 millió eurós beruházásban hétezer négyzetméteren alakít ki telephelyet a Déli Ipari Parkban, összesen négyszázötven új munkahelyet hoz Debrecenbe.  Automata váltókat gyártanak majd a városban létesülő új gyáregységben – jelentős innovációt magába foglaló eszközöket, olyanokat, amiket a világon először Debrecenben hoznak majd létre. Szenzorok és aktuátorok üzleti egysége kerül még a középpontba, és megvizsgálják a további bővítési lehetőségeket is. 

A polgármester hangsúlyozta, hogy az alapkőletétel jóval többet jelent a városnak, mint a gyár felépítésének első mozzanata. A Continental új gondolkodásmódot és fejlődést hoz a városba, egy olyan ipar fejlődését, ami meghatározóvá vált Debrecenben.

 

Fotó: Miskolczi János